29. februar 2024

Nye kjøle- og frysedisker til Coop: — Mindre svinn, lavere strømutgifter og finere fremstilling av varer

I 2023 leverte vi komplette kjøle- og fryseløsninger til Coop Mega Valentinlyst og splitter nye Coop Extra Heimdal. For butikksjef Morten og assisterende butikksjef Tonje, bidrar de nye kjøleløsningene til å forenkle driften, redusere svinn og strømkostnader, og hever standarden i butikkene.

Riktig oppbevaring av kjøle- og frysevarer er essensielt for driften i begge butikkene. Nå har både Tonje på Coop Extra Heimdal og Morten på Coop Mega Valentinlyst splitter nye kjøle- og frysedisker fra Bartnes, som sørger for at varene holder riktig temperatur til enhver tid.

Selv om de jobber i to ulike butikker, er de samstemte i å være svært fornøyde med de splitter nye diskene.

Fremstår som en ny butikk

Tidligere var frukt og grønt utstilt i åpne løsninger uten dører, på Coop Mega Valentinlyst. Nå er det meste av varer plassert i kjøledisker bak dører, noe butikksjef Morten er spesielt fornøyd med.

— Det er enklere å sørge for at produktene holder riktig temperatur med disse kjølediskene med dører. Ikke bare forlenges holdbarheten til produktene, vi sparer også strøm ved å ikke «kjøle for kråka», forteller Morten med et smil.

— Vi har fått enda finere og renere linjer i butikken enn vi hadde tidligere, så nå fremstår vi som en helt ny butikk. Kundene våre er veldig fornøyde med hvor mye bedre butikken ser ut, og hvor enkelt det er å finne og plukke varer etter oppgraderingen.

Bli med inn til Coop Mega Valentinlyst, og hør Morten fortelle om de nye løsningene:

Mindre svinn og enklere påfyll av varer

De nye kjøle- og frysediskene bidrar også til å redusere svinn, og gjør det enklere å fylle på og rullere varer.

— Vi trenger ikke fylle hyllene med like mye varer som tidligere for at det skal se fullt ut. Det bidrar til å minske svinn og reduserer mengden varer som blir dårlige av å ligge fremme. Det ser også fyldigere og finere ut når vi stiller frem varene på denne måten, forklarer Morten.

Full kontroll over alle kjøle- og frysedisker

Tonje på Coop Extra Heimdal, har aldri hatt så god kontroll over kjøle- og frysediskene som i dag.

— Fra tidligere arbeidsplass er jeg vant til å bruke en gammel PC for å kontrollere at diskene fungerer som de skal. Her i den nye butikken har Bartnes installert en hovedtavle for kjøl og frys, med en skjerm som gir oss ansatte full oversikt over alle disker og kjølerom. Slik oppdager vi enkelt temperaturfall, strømbrudd eller andre feil som eventuelt skulle oppstå.

Her viser Tonje frem diskene og kjølerommene Bartnes har installert, og hovedtavla som hjelper henne med å kontrollere dem:

Tilpasset kjøledisk for ulike varegrupper

Tonje er også frukt- og grønt ansvarlig ved Coop Extra Heimdal. Da hun fikk vite at Bartnes hadde installert en egen kjøledisk for agurk og tomat, ble hun derfor ekstra ivrig.

— Først skjønte jeg ikke hvor agurken skulle være, men så fikk jeg beskjed om at Bartnes hadde satt opp egne svaldisker til diverse frukt og grønnsaker som vanligvis oppbevares i romtemperatur.

— Dette er en løsning jeg ikke har sett før, men som sørger for at disse varene holder perfekt temperatur i butikken. Bartnes ordnet en plexivegg inne i kjøledisken for agurk og tomat, slik at skapet kan holde en annen temperatur enn resten av kjølediskene.

Tilgjengelig kuldevakt døgnet rundt

Dersom det skulle oppstå et temperaturfall i diskene, en kortslutning eller noe ryker, vil en alarm gå av i hovedtavla og gi direkte beskjed til Bartnes og de ansatte i butikken.

— En stor andel av varene våre må oppbevares kaldt, og derfor er det krise hvis diskene ryker. Derfor er det avgjørende for oss at vi får beskjed fra systemet når noe er galt, slik at vi kan løse problemet raskt i samråd med Bartnes. De kan fjernstyre hovedtavla fra sitt kontor, og ved behov rykker kuldevakten ut til alle døgnets tider, forteller Tonje, før Morten avslutter:

— Samarbeidet med Bartnes er helt supert, og jeg opplever dem som serviceinnstilte, kompetente og tilpasningsdyktige. Vi er veldig fornøyde med kvaliteten på leveransen, og jeg setter stor pris på at de alltid er tilgjengelig om det skulle være noe.

Les også